Du kender det sikkert godt selv. En lang dag på kontoret, motivationen er dalet, stemningen er nedtrykt og dine medarbejdere er ved at blive godt og grundig trætte. En velfungerende arbejdsplads handler om mange forskellige ting. Naturligvis skal moralen være i top, man skal være gode kollegaer over for hinanden og arbejdsmiljøet skal være positivt i det hele taget. 

Vil du gerne gøre en forskel på din arbejdsplads? Vil du gerne være med til at passe godt på dine kollegaer? Det kan du få hjælp til her. I denne artikel skriver vi om 5 gode ting, som du kan gøre for at glæde dine medarbejdere på deres arbejdsplads allerede i dag.

1. Ros dine medarbejdere på daglig basis

Trivsel på arbejdspladsen handler rigtig meget om motivation. Vi skal alle være opmærksomme på, hvordan vi ophøjer og bevarer motivationen, når vi er på vores arbejdsplads. En løsning er for eksempel at fokusere på masser af positiv feedback. Positiv feedback giver dine medarbejdere lyst til at arbejde hårdere og giver dem samtidig en god arbejdsmoral. Det skaber også generelt et bedre arbejdsmiljø, når positiviteten spredes blandt kollegaer. Så hvordan spreder man positivitet på arbejdet i praksis?

Sørg for at give dine medarbejdere daglig ros. Det behøver ikke nødvendigvis være for en konkret arbejdsindsats, men blot for deres gode energi og positive attitude. Med blot få rosende ord kan man få smilet til at brede sig på sine medarbejders ansigt. Og så er ros endda både nemt, hurtigt og fuldstændig gratis. Undersøgelser viser at medarbejdere som modtager ros på deres arbejdsplads arbejder mere effektivt og dedikeret end andre. Så et kompliment kan altså gøre en verden til forskel – og husk at smil og positivitet har det med at sprede sig!

2. Sørg på komfort på kontoret: køb siddepuder

Lange arbejdsdage på hårde og ubehagelige kontorstole er noget, som virkelig kan sætte en stopper for den gode stemning på kontoret. Alle dine medarbejdere fortjener at arbejde på en komfortabel arbejdsplads, selvom det sjældent er super behageligt at sidde i en kontorstol i 8 timer om dagen.

Selvom kontorstolen er ergodynamisk designet, så er det svært at undgå en øm bagdel og lænd, hvis man sidder i den over længere tid.

Når det så er sagt, så skal arbejdsdagen jo altså fuldføres, så hvordan kan vi forkæle vores hårdtarbejdende medarbejdere, som sidder ned det meste af dagen? En god løsning er, at investere i en siddepude. En siddepude er et genialt redskab i formbart gel eller memoryfoam, som former sig efter kroppen og trykaflaster bagdelen. Det gør en verden til forskel, at smide en lille pude på kontorstolene, og dine medarbejdere vil takke dig for det i sidste ende. Hvis du gerne vil passe godt på dine medarbejdere så kan du se her hvordan du finder den helt rigtige siddepudde.

3. Medbring forplejning til de lange møder

Skal der holdes mange møder i jeres arbejdsuge? At sidde til møder, som trækker ud i de sene eftermiddagstimer er sjældent noget, som ens medarbejdere ser frem til. De fleste vil bare gerne hjem og smække benene op på sofaen og slappe af efter en lang arbejdsdag. Når man alligevel skal til et møde, så kan man lige så godt sørger for at gøre det lidt mere luksuriøst.

Derfor er det så vigtig at huske lidt hygge og forplejning, så møderne er til at holde ud. Det behøver ikke være andet end en pakke småkager og en kop friskbrygget kaffe, og så er møderne lidt nemmere at komme igennem. Det er en lille udgift, som gør en stor forskel. Forkælelse på arbejdspladsen viser også respekt og hensynstagenhed over for dine medarbejderende. Man føler sig måske også lidt mere tilbøjelig til at høre efter og engagere sig, hvis man har lidt lækkert at spise og en god varm kop kaffe.

4. Ryst-sammen-arrangementer

På en arbejdsplads skal der være plads til mere end bare arbejde. Det er også vigtig at holde gejsten oppe og skabe kollegiale venskaber for livet. Der er sjældent tid til for meget chit chat på kontoret, især når arbejdsdagen er hektisk. 

Derfor er det en brilliant ide, at planlægge en håndfuld ryst-sammen-arrangementer, hvor I kan komme lidt tættere på hinanden uden for arbejdsmiljøet. Det kunne for eksempel være et festligt arrangement, samarbejdsøvelser eller bare et hyggeligt smut på restaurant sammen, når arbejdsdagen er over. Medarbejders trivsel går rigtig meget hånd i hånd med, hvordan de har det med deres kollegaer. Hvis der er et godt samarbejde både inden og udenfor arbejdspladsen, så er du garanteret at have en mere velfungerende arbejdsplads.

Ryst-sammen-arrangementer kan for eksempel være: 

  • En tur i Escape Room
  • Venskabelig fodboldkamp
  • Murder Mystery spil 
  • Quiz eller Kahoot 
  • Orienteringsløb

Det kommer selvfølgelig an på arbejdspladsens budget og, hvad medarbejderene synes er sjovest at lave. Men der findes et utal af sjove ryst-sammen-lege, som kan styrke det kollegiale forhold uden for arbejdspladsen. Der findes rigtig mange gode eksempler og ideer, som man kan finde på nettet til inspiration. 

5. Skab en lidt mere hyggelig indretning på kontoret

Der er intet værre end at møde ind på en grå og trist mandag morgen til et gammelt slidt og kedeligt kontorrum. Når man alligevel skal sidde og kigge ind i en skærm det meste af dagen, så kunne det i det mindste være rart at gøre det i hyggelige omgivelser. 

Det er de små ting, som her gør den helt store forskel. Et par grønne planter, lidt nips hist og her, pæne gardiner og ordentlig belysning kan opløfte det kedelige kontorrum. Det behøver ikke få den helt store makeover, bare enkelte ændringer hist og her, som bringer lidt mere liv og farve ind på kontoret. Det vil med garanti gøre kontoret langt mere behageligt at opholde sig i for alle dine medarbejdere.

Anbefalede artikler