Har du flair for finanserne og ved hvordan man skal investere? Så ved du måske også hvor vigtigt det er, at du gør dig det helt rette valg fra start, selv når det kommer til indretningen i hjemmet. Ved at investere i den perfekte bordlampe til skrivebordet, så får du det rette lys, der passer til din behov, det helt rette look, der passer til din øvrige indretning i hjemmet og en bordlampe der ganske enkelt bare vil gøre dig glad.

Der er nogle enkelte ting du skal være opmærksom på, når du skal på shoppingtur efter nye lamper og her kommer 5 gode råd til køb af bordlampe, som du bør overveje inden du køber.

Hvad er en bordlampe?

En bordlampe er en mindre lampe der kan stående på bordet eller hylden i nærheden af dit skrivebord og som giver en god og passende belysning til det arbejde der skal udføres i nærhed af lampen. Det er altså en lampe der skal fungere som en sekundær belysning, der både kan give lidt ekstra stemning, samtidig med at det fungerer som arbejdslys.

Spredningen af det lys der kommer fra en bordlampe, dækker som oftest et mindre areal end eksempelvis en loftslampe, men ikke desto mindre kan det være lidt præcis det du har brug for på skrivebordet. En mere nedtonet bordlampe vil ikke kun kunne bruges på skrivebordet, men også på dit natbord, i vindueskarmen eller lige præcis der hvor du ønsker at sprede lidt mere hygge.

Udvalget af bordlamper er stort

Der findes bestemt ikke kun en enkelt bordlampe ude i butikkerne, men derimod mange forskellige. En bordlampe er alsidig og passende til flere placeringer i hjemmet og derfor findes de også med forskellige funktioner, former og udtryk i design samt belysning. Blot fordi der er tale om en bordlampe, så er det derfor heller ikke sikkert at det vil være det oplagte valg til belysning på skrivebordet og derfor er det vigtigt at gøre sig grundige overvejelser inden købet, selv hvis du har fundet en flot en af slagsen, der vil kunne passe perfekt ind i skrivebordsindretningen på hjemmekontoret.

1: Find en bordlampe med den rette funktion

Når du er på udkig efter en ny bordlampe, så skal du først og fremmest være opmærksom på, hvilken funktion din bordlampe skal have. Hvis din bordlampe skal fungere som en egentlig arbejdslampe på skrivebordet, så stiller det nemlig nogle særlige krav til lysets spredning og eventuelt også indstillingsmulighederne.  Din bordlampe ti skrivebordet skal kunne give det lys du har brug for og på det areal hvor du arbejder.

Måske du endda også har brug for en bordlampe til skrivebordet der kan justeres i hovedet, i forhold til hvor lyset skal føres hen. Ønsker du en bordlampe der både kan fungere som arbejdslampe og hyggelig belysning, så er det nødvendigt at lede efter en af de modeller der eventuelt kan justere lysstyrken.

2: Find den rette størrelse

Uanset om du leder efter en lampe til stuen, natbordet eller skrivebordet, så er det nødvendigt at finde den rette størrelse, både i højde og bredde. De gængse bordlamper er som oftest nogenlunde samme højde, men der er også modeller der strækker sig lidt længere eller har en justerbar arm, der gør at den kan justeres til at blive højere.

Jo større et skrivebord du har og ønsker at kunne arbejde ved, jo større en bordlampe skal du som tommelfingerregel også have. Det vil nemlig være således, at jo højere op din bordlampe befinder sig fra bordpladen, jo større en lysspredning vil du kunne opnå og dermed et større område med den nødvendige belysning.

3: Find den rette pære til din skrivebordlampe

Det er ikke nok kun at finde den helt rette bordlampe til skrivebordet, du skal også overveje den rette pære, der kan give dig lige præcis den belysning som du måtte have brug for. En pære er den der skal sørge for at du kan arbejde til trods for at det måtte være mørkt i rummet, helt uden at skulle gå på kompromis med lyset.

Der findes måske mindst lige så mange pærer som der findes bordlamper og det er ikke alle pærer der er passende til alle typer af lamper. Inden du vælger at købe en bordlampe til skrivebordet, så bør du derfor undersøge om der findes den pære som du måtte have brug for, i forhold til udseende eventuelt, men mest af alt i forhold til det arbejdslys din pære kan bidrage med, sammen med din nye bordlampe.

Anbefalede artikler