Står du også og vil efterisolere dit hus, så du måske kan spare lidt penge på varmeregningen i år? Mange af os danskere står desværre i den situation, at vi har problemer med at få råd til varme og el, fordi priserne er stigende. Her kan det så være en god ide at finde nogle alternativer, som kan spare dig for en masse penge de næste mange år på den front. For eksempel ved at efterisolere dit hus. I denne artikel kan du finde ud af, hvad det koster at efterisolere dit hus og meget andet om efterisolering. Læs med!
Hvad er efterisolering?
For det første er det en god ide at finde ud af, hvad efterisolering egentlig er. Det ligger lidt i selve ordet efterisolering. Det er altså noget isolering, man foretager sig, når huset er bygget færdigt. Normalt vil man jo isolere sit hus under selve opbygningen, men hvis man ikke køber en grund for at bygge nyt, er det ikke altid, man får den mængde isolering, man gerne vil have. Især hvis man køber et hus, som er ældre.
De har det nemlig med at være dårligt isoleret. Derfor kan man så få foretaget en efterisolering på sit hus. Det kan for eksempel være, at man vælger at komme et ekstra lag isolering under sit tag, så varmen ikke slipper ud den vej så nemt. Det kan også være, at man vælger at blæse noget isolering ind i en hulmur, som endnu ikke er blevet isoleret. Så slipper varmen ikke så nemt ud den vej heller. Faktisk kan man næsten isolere det meste af ens hjem ved hjælp af efterisolering.
Hvad koster det at efterisolere?
Men hvad koster det så egentlig at få efterisoleret sit hjem? Der kan være mange forskellige priser på isolering. Isolering kan have mange forskellige former, størrelser og varianter. Netop derfor kan det være svært at beregne en specifik pris på efterisolering. Det kommer nemlig an på netop dit hjem, hvor der skal efterisoleres, og hvad de vælger til at isolere med. Det er især gulvisolering, som er det dyre at lave. Det er fordi, gulvet så skal rives op i samme omgang - og det er dyrt.
Denne post kan godt komme op på omkring 150.000 kr. Så denne er der mange, som venter med, indtil de alligevel skal have skiftet gulvet i deres hjem. Dog kan man sagtens gøre det lidt billigere, hvis man blot vælger loftisolering og hulmursisolering. En standard loftsisolering koster omkring 20.000 kr., hvor en hulmursisolering koster omkring 15.000 kr. Men igen kommer det meget an på, hvilket materiale du vælger til din isolering. De forskellige former for isolering kan nemlig koste alt mellem 30 kr. pr. kvadratmeter til 500 kr. pr. kvadratmeter.
Kan det overhovedet betale sig at efterisolere?
Men så sidder du sikkert og tænker: Kan det overhovedet betale sig på min varmeregning at efterisolere, når det i sig selv koster mange penge? Og det kommer selvfølgelig an på mange faktorer.
Hvor længe skal du bo i boligen?
Hvor mange år regner du for eksempel med at være i boligen? En efterisolering er nemlig en langtidsinvestering, hvor du vil spare flere og flere penge hvert år på din varmeregning. Men det kræve jo også, at du så bor i boligen længe. Man kan spare mellem 7000 kr. og 15.000 kr. om året på sin varmeregning ved at efterisolere. Dette er fordi, at varmen ved en efterisolering ikke siver ud af boligen så nemt. Så allerede efter et par år, har du tjent efterisoleringen ind igen, og så bliver det til en overskudsforretning.
Går du op i miljøet?
Noget andet godt ved efterisolering er, at man med dette faktisk passer på vores jordklode på en bedre måde ved ikke at slippe så meget varme ud. Så bliver der frigivet færre CO2 i luften, som så kan passe bedre på vores jordklode. Og igen er der jo det økonomiske perspektiv ved, at du ikke kommer til at bruge så mange penge på varme de næste mange år.
Stort beløb nu versus mange små beløb
Desværre skal man jo med efterisolering betale et større beløb med det samme, hvor man på en varmeregning langsomt betaler mere og mere i løbet af året. Dog kan det virkelig betale sig at overveje at efterisolere, hvis man har pengene til det, fordi man med denne metode jo kan spare rigtig mange penge i løbet af mange år, som så kan bruges til andre sjovere ting - for eksempel en ekstra ferie eller en ny bil.