OBS: Følgende guide skal kun ses som informativ, og ikke som en anbefaling af specifikke handelsplatforme, investeringsområder eller daytrading generelt. Handl altid kun på et oplyst grundlag, og aldrig for mere end du har råd til at tabe. USD.dk kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle beslutninger taget på baggrund af denne artikel.

Hvad er Day Trading, og hvordan fungerer det?

Daghandel er en investeringsform, hvor den erhvervsdrivende køber og derefter sælger et værdipapir, en valuta eller et andet finansielt instrument inden for samme dag. Målet med dagshandel er at få små overskud fra kortsigtede prisændringer.

Daghandlere bruger typisk teknisk analyse med vægt på markedstendenser og prishandlinger (f.eks. Formen på et diagram) til at identificere ind- og udrejsepunkter for handler. Fælles strategier er baseret på markedstendenser eller arbitrage -muligheder.

Daghandlere køber og sælger ofte aktier, obligationer, valutapar, futureskontrakter såsom råvarefutures eller forexvalutaer som US dollar/japansk yenpar (USD/JPY). Traders kan enten være professionelle eller amatører, der handler for egen regning med deres egne midler og giver likviditet til markederne til gengæld for provision fra mæglere.

Sådan kommer du i gang med daytrading?

Daghandel er risikabel og bærer en betydelig risiko. Som enhver anden form for handel er det muligt at tjene penge gennem dagshandel. Det tager dog tid og meget øvelse at gøre det.

Den bedste måde at starte på er ved at bruge selvstudier på begynderniveau på internettet. Der er mange gratis kurser, du kan finde online, som er designet til begyndere med det formål at hjælpe dig med at lære om dagshandel generelt, før du investerer i de dyre daghandlerkurser.

Skal du daytrade med lav eller høj gearing?

Daytrading kan være en god måde at tjene penge på. De giver handlende en mulighed for at drage fordel af prissvingninger, der sker i løbet af dagen. Der er imidlertid forskellige niveauer af gearing tilgængelig, og nogle tradere kan være bedre egnet til en handelstype frem for en anden.

Flere vælger handler med lav gearing, fordi de tilbyder en lavere risikofaktor og større profitmarginpotentiale i forhold til high-gearing

Hvor mange penge har du brug for til daytrading?

Daghandel er en flygtig, men lukrativ måde at tjene penge på.

Faktum er, at day trading kræver særlige færdigheder og viden. Det er ikke for svaghjertede eller uerfarne forhandlere. Man bør have en betydelig startkapital og en endnu større investering i egen uddannelse.

Hvilke former for strategier kan hjælpe mig med at lykkes i dagshandel?

Forestil dig følgende scenario. Du er en daghandler med en stor handelskonto. Dit mål er at foretage så mange handler som muligt, og du forsøger også at tjene så mange penge som muligt fra hver handel.

Den strategi, du ville bruge, er kendt som “breakouts” eller “momentum trading”. Dette er, hvad det indebærer:

1) Du drager fordel af det kursrettede kursbevægelse på aktiemarkedet, som typisk varer højst fem minutter.

2) Når der er mulighed for at købe eller sælge, gør du det hurtigt og kommer derefter ud igen inden for få minutter.

Anbefalede artikler