Investeringer, aktier, obligationer – det er ord, der bliver brugt mere og mere, og flere og flere begynder at benytte sig af disse metoder til at skabe en passiv indkomst. Nogle begynder endda at bruge det så meget, at de skaber deres egne aktieanalyseværktøjer – er det noget, der kan betale sig, eller bør du blot benytte dig af de ressourcer, der allerede findes derude? Lige netop det kan du blive klogere på lige her.

Hvad er aktieanalyse?

For nogen handler det blot om at tjene lidt ekstra penge ved siden af deres aktive indkomst – for andre er det en hobby, og noget, som de gerne vil bruge tid på. Aktieanalyse er noget, der benyttes af dig, der er seriøs omkring dine investeringer – det vil sige dig, der har gjort det til din hobby.

Aktieanalyse går nemlig ind og kigger på samt beskriver virksomheden. Det gælder alt lige fra, hvordan de tjener deres penge og hvordan de har udviklet sig gennem årene, hvor de har eksisteret. Du kommer til at få et indblik i det marked, som virksomheden befinder sig på, konkurrenceevnen og de største konkurrenter.

Er det værd at bruge tid på? Selvom det lyder som om, at svaret er et åbenlyst ja, så er det faktisk kun for de færreste. Det hjælper nemlig lige fedt at kende alle disse oplysninger, hvis ikke du ved, hvad du skal gøre med dem.

Hvilke eksisterende aktieanalyse værktøjer findes?

Der findes en lang række eksisterende aktieanalyse værktøjer, som du kan kigge nærmere på, hvis du gerne vil blive klogere på de nærmere detaljer om dine aktier, inden du kaster dig ud i at investere. Faktisk findes der så mange, at det ikke er til at nævne dem alle. Og det er heller ikke det samme aktieanalyse værktøjer, der er bedst for alle.

Hvis du gerne vil finde lige netop det aktieanalyse værktøj, der passer bedst til dig, så handler det om at lave en google-søgning og finde dine muligheder. Afhængig af hvor meget du vil gøre ud af det, så kan du skrive fordele og ulemper ned og finde frem til den, der opfylder alle dine ønsker og behov – den skal nok være derude.

Kan det betale sig at udvikle sig eget aktieanalyse værktøj?

Selvom der findes utroligt mange forskellige aktieanalyse værktøjer på markedet, så er det alligevel ikke alle, der finder lige netop den, der opfylder alle deres ønsker og behov. Ofte vil det dog være dem, der har meget specifikke krav til deres værktøj – og dermed højst sandsynligt en god ide til hvordan deres eget værktøj skulle være.

Hvis du kan nikke genkendende til dette, og har en interesse indenfor både aktier, investeringer, aktieanalyse og udvikling af værktøjer, så kan det sagtens betale sig at udvikle dit eget aktieanalyse værktøj – men grunden til, at det kan betale sig er primært, at det vil være noget, som du nyder at gøre. 

Fordele ved at benytte et eksisterende aktieanalyse værktøj

En hurtigere løsning

Den første fordel ved at benytte dig af et eksisterende analyseværktøj er selvfølgelig, at det vil være væsentligt hurtigere at bruge noget, der allerede eksisterer. Det vil ikke tage mere tid end at oprette dig inde under værktøjet og kommer i gang.

Kræver væsentlige mindre erfaring

Hvis du interesserer dig for aktier og aktieanalyse, men ikke for udvikling, så vil det også være bedre bare at bruge et af de aktieanalyse værktøjer, der allerede eksisterer. At skabe sådan et værktøj er nemlig ikke nemt, og det kræver en del viden omkring programmering og udvikling, som du skal til at undersøge, inden du overhovedet kan komme i gang med at udvikle dit eget aktieanalyse værktøj.

Ulemper ved at benytte et eksisterende aktieanalyse værktøj

Der er ingen garanti for, at det lever op til alle dine ønsker og behov

En ulempe ved blot at benytte et eksisterende aktieanalyse værktøj er at det ikke nødvendigvis opfylder alle dine ønsker og behov – særligt hvis du har sat dig meget ind i aktieanalyse. Det kan føles mangelfuldt – også selvom du har mange muligheder at vælge imellem.

Nogle aktieanalyse værktøjer koster penge

Hele pointen med at benytte et aktieanalyse værktøj er at tjene penge. Derfor er det selvfølgelig lidt ærgerligt, hvis du skal betale for at bruge det – og det vil du opleve, at du skal ved mange udbydere.

Fordele ved at udvikle sit eget aktieanalyse værktøj

Du kan få det præcis, som du vil have det

Hvis du vælger at fremstille og udvikle dig eget aktieanalyse værktøj, så kan du få alting præcis, som du gerne vil have det. Der er ingen grund til at gå på kompromis med noget, og du vil derfor kunne finde frem til de informationer, som du har vurderet er de mest brugbare for dig.

Det er en sjov proces at gå igennem

At gå igennem en proces med at udvikle et aktieanalyse værktøj – hvis du har interessen – vil være utroligt sjovt. Som sagt er det en måde, hvorpå du virkelig kan nørde i din hobby og bruge den på en ny måde, hvorfor det kan være en fantastisk beskæftigelse for nogen.

Det er en mulighed for at lære noget nyt

Det er næsten sagt med punktet ovenfor, men når du går igennem denne proces – og faktisk allerede inden – vil du lære noget nyt. Du vil nemlig være nødt til både at sætte dig grundigt ind i aktieanalyse, men også ind i, hvordan man skaber sit eget værktøj til aktieanalyse. Du vil altså højst sandsynligt tilegne dig en masse ny viden.

Det er en mulighed for at tjene penge

Når du fremstiller et aktieanalyse værktøj, så vil du også have mulighed for at sælge det efterfølgende til andre, der gerne vil bruge det værktøj, der allerede eksisterer. Du vil kunne konkurrere med de andre udviklere på markedet – og hvem ved, måske bliver det endnu en passiv indkomst, som du kan tilføje til listen.

Dette er primært en mulighed, hvis du i forvejen arbejder med programmering, hvis du virkelig har fået styr på det i løbet af processen eller hvis du vælger at hyre udviklere til at tage sig af opgaven.

Ulemper ved at udvikle sit eget aktieanalyse værktøj

En risiko for fejl

Når du kaster dig ud i et projekt som at skabe dit eget aktieanalyse værktøj, så risikerer du, at der er fejl i programmet – særligt hvis du er nybegynder. Derfor skal det at skabe dit eget altså lige så meget handle om processen og det at udvikle programmet som at tjene penge på de bedste aktier.

Et tidskrævende projekt

Dermed er det næsten også sagt, at det er et tidskrævende projekt. Du kommer til at lægge mange timer i at lære, hvordan du skal udvikle det, du kommer til at lægge mange timer i at udvikle værktøjet, og du kommer til at lægge mange timer i at finjustere det efterfølgende.

Hvad bør du vælge?

I sidste ende handler det om, hvorvidt du har lyst eller ej. Hvorvidt det kan betale sig økonomisk er ikke så vigtigt, som at du vil nyde processen.

Anbefalede artikler