OBS: Følgende guide skal kun ses som informativ, og ikke som en anbefaling af specifikke handelsplatforme, investeringsområder eller aktiehandel generelt. Handl altid kun på et oplyst grundlag, og aldrig for mere end du har råd til at tabe. USD.dk kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle beslutninger taget på baggrund af denne artikel.

Aktiemarkedet er et verdensomspændende offentligt marked, som giver et sted for folk at købe og sælge aktier. Det er det største finansielle marked i verden, hvilket betyder, at det er her, de fleste af pengene i verden er investeret.

Hver dag, over hele verden, handles der milliarder af dollars på dette marked. Når du investerer penge i aktier, køber du aktier i virksomheder. Du satser på, at virksomheden vil klare sig godt og øge deres aktiekurs. Hvis de ikke gør det så godt, og deres aktiekurs falder, vil din investering også falde.

Trin 1: Opret en separat investeringskonto

Investeringskonti er en måde at spare til pensionering eller andre økonomiske mål.

Det første trin i åbningen af en investeringskonto er at beslutte, hvilken slags konto du vil have.

Mæglerkonti er en type investeringskonto, der giver dig mulighed for at handle med aktier og andre investeringer. Mæglere opkræver typisk månedlige gebyrer, men disse kan fraviges, hvis du investerer store beløb. Med denne type konto er dine penge typisk indeholdt af mægleren og ikke i en bank (selvom nogle mæglere har bankkonti).

Investeringskonti, der holder dine penge i en bank, kaldes mæglerkoblede opsparingskonti eller fejer opsparingskonti. Disse typer konti har generelt ikke transaktionsgebyrer og tilbyder højere renter end traditionel opsparingskonto.

Trin 2: Forstå begrebet risikotolerance og hvad er dit komfortniveau?

Dette er et ret ligetil spørgsmål. Det er ikke ligefrem svært, men det er vigtigt, så du bør tage dig lidt tid og tænke over din risikotolerance og komfortniveau.

Begrebet risikotolerance er et mål for, hvor meget usikkerhed en investor kan modstå. Risikotolerance er forskellig fra person til person; der er ingen universelle standarder. Hvis du har en høj risikotolerance, kan du investere i flygtige aktier, og hvis du har lav risikotolerance med hensyn til denne kategori af investeringer, kan du investere i mindre volatile aktier eller andre investeringer.

Dette spørgsmål har to dele:

1) hvad er dit komfortniveau?

2) hvad er din risikotolerance?

Den første del kræver, at brugeren selvvurderer sine personlige præferencer med hensyn til at tage risici mod at undgå dem, mens den anden bestemmer hvor høje risici du vil tage.

Trin 3. Lær grundlæggende økonomiske vilkår og lær, hvordan du læser en balance for begyndere

For at lære at læse balance skal du forstå nogle af de grundlæggende økonomiske vilkår og hvordan de påvirker din saldo.

Følgende er nogle af de vigtigste økonomiske termer, som du bør kende:

Nettoindkomst- dette beregnes ved at trække alle udgifter fra omsætningen. Hvis der er et tab, er nettoindkomsten negativ. En mellemstor virksomhed har en årlig nettoindkomst på $ 350 millioner dollars.

Lån- dette er en sum penge, som nogen låner fra en bank eller långiver i en bestemt periode med en rente til tilbagebetaling i slutningen af låneperioden. En bank kan være villig til at tilbyde en lav rente til en med god kredit og et højt indtjeningspotentiale for at tiltrække fremtidige kunder. Et første realkreditlån er typisk omkring $ 170

Trin 4. Udvikle en investeringsstrategi – Beslut, hvor du vil lægge dine penge på markederne

I dette afsnit vil vi tale om investeringsplaner, som du kan vælge imellem.

Den første type investeringsstrategi er købs- og beholdningsplanen. Investorer, der investerer i aktier med denne plan, tror, at markedet vil stige, og de vil holde på aktien, indtil de får deres penge tilbage eller endda profit. Den anden type investeringsstrategi er en aktiv traders plan. Det er her, investorer køber og sælger aktier ofte baseret på, hvad de tror, at aktiekurserne kommer til at gøre i den nærmeste fremtid.

Trin 5. Åbn en online handelsplatform og begynd at handle

En af de store fordele ved online handel er, at det giver dig mulighed for at handle hvor som helst. Alt du skal gøre er at åbne en konto på en velrenommeret online handelsplatform og begynde at handle på det amerikanske marked.

Du kan handle gennem mange forskellige typer tjenester og spare penge på provision, men de mest populære er mæglere. De er let tilgængelige, og mange tilbyder gratis handler eller billige handler i bestemte perioder.

Som med enhver investering er der risici forbundet med handel. Inden du åbner en konto hos en mægler, er det vigtigt at forstå, hvordan de fungerer og alle deres gebyrer, så du kan træffe en informeret beslutning om, hvad der er bedst for dine mål.

Anbefalede artikler