Vil du gerne i gang med at investere dine penge klogt og fornuftigt, så du kan ende med at få din formue til at vokse, uden at du nødvendigvis skal arbejde mere for det, har vi her samlet et par gode tips til dig, der gerne vil godt i gang med at investere for første gang.

Der er ikke noget, der er sikkert

For det første er det meget vigtigt at understrege, at der ikke er noget, der er sikkert, når det kommer til at investere dine penge. Uanset hvor meget du så end bliver lovet eller selv tror på, kan det altid gå den anden vej, og markedet kan altid tippe til den anden side, så du taber penge i stedet for at tjene penge.

Der er ikke noget, der hedder en sikker investering. Der er investeringer, der er forbundet med meget mere risiko end andre, og nogle steder er der større sandsynlighed for at tjene penge på din investering, men der vil næsten altid være en risiko forbundet med at investere, og det kan du ikke komme uden om.

Sats aldrig flere penge end du har råd til at miste

Så er det også et rigtig godt råd aldrig at satse flere penge, end du har råd til at miste. Det er aldrig en god idé at låne penge for at investere dem, da du jo kan risikere at miste dem alle sammen og dermed stå tilbage med et stort lån uden at have fået noget for pengene af en reel værdi.

På samme måde bør du også altid tænke mere end to gange over det, hvis du overvejer at satse din pensionsopsparing eller lignende. Så sats aldrig mere end du kan klare dig, hvis du mister pengene på din investering.

Lyt ikke til hvem som helst

Du skal i den grad også tænke over, hvem du vælger at lytte til, når det kommer til råd og tips i forhold til investeringer. Generelt er det en god idé ikke at tage imod direkte investeringsforslag, med derimod lytte til en masse information fra mange forskellige kilder og derefter danne dine egne idéer om, hvad du gerne vil investere i.

Der er også mange, der prøver at slå plat på dig, når du er interesseret i at investere. Disse typer skal du gerne navigere uden om, da de kun er der for at tjene penge på dig i stedet for at hjælpe dig med dine investeringer.

Invester dine penge på fornuft i stedet for følelser

Sidst, men ikke mindst, er det også meget vigtigt, at du altid holder hovedet koldt, når det kommer til at investere. Du bør ikke investere med dine følelser men derimod med din fornuft.

Så uanset hvad du føler for et firma, en aktie eller en investeringsmulighed, er det altid din sunde fornuft, du bør lytte til. Og taler den imod at investere, bør du holde dig fra det. Derudover bør du aldrig kigge tilbage på eventuelle tab og ærgre dig over dem, hvis du har gjort det bedste, du kunne. Lad det være i fortiden og prøv at lære af dine tab videre i din færd inden for investeringer.

Har du det med at hænge dig for meget i dine tab, kommer det hurtigt til at stige dig til hovedet, og du kan hurtigt ende med at ligge vågen om natten, fordi du ikke kan lade være med at bekymre dig om, hvorvidt aktien nu stiger eller falder. Så lad være med at hive dine følelser med ind i dine investeringer. Så slipper du for en masse bekymringer.

Denne guide er lavet i samarbejde med Tina fra nyenegle.dk

Anbefalede artikler